Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta cu caise

Aceasta reteta de placinta cu caise contine atat fructele propriu-zise, cat si gem de caise. Placinta cu caise se prepara, in general, din blat pe baza de drojdie, se pot folosi insa si foi de placinte din comert. In ambele cazuri placinta iese foarte gustoasa.

Reteta placinta cu caise

Reteta placinta cu caise

Ingrediente pentru placinta cu caise:

1. Drojdie (pentru blat) – 500 g.
2. Gem de caise – 2 linguri
3. Caise (fara samburi) – jumatate de kg.
4. Pesmet – 2 linguri
5. Zahar (pudra) – 2 linguri
6. Zahar (vanilat) – un sfert de lingurita

Mod de preparare pentru placinta cu caise:

1. Se face o foaie de placinta, se aseaza pe tava unsa cu ulei.
2. Se unge foia de placinta cu gem de caise, peste care se pun caisele taiate in jumatate.
3. Se presara cu pesmet, zahar vanilat si zahar pudra.
4. Placinta se coace timp de 30 de min. la temp de 200 C.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response