Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta cu carne si varza

Placinta cu carne si varza este un deliciu moldovenesc, rumen si savuros, pe placul moldovenilor. Daca vreti sa petreceti moldoveneste, preparati aceasta reteta de placinta cu carne si varza si nu o sa regretati.

Reteta placinta cu carne si varza

Reteta placinta cu carne si varza

Ingrediente pentru placinta cu carne si varza:

1. Foi de placinta – 300 g.
2. Carne (tocata) – 400 g.
3. Varza (proaspata) – 300 g.
4. Ciuperci – 150 g.
5. Cascaval – 100 g.
6. Ceapa – 2 buc.
7. Oua – 2
8. Sos soia – o lingurita
9. Morcovi – o buc.
10. Ulei
11. Sare
12. Piper

Mod de preparare pentru placinta cu carne si varza:

1. Ceapa se taie marunt, se amesteca cu carnea tocata si se caleste in ulei dupa care se adauga ciupercile si varza taiate marunt, se acopera cu un capac si se inabusa 20-30 de minute.
2. Se potriveste de sare si piper, iar dup ace s-a racit se adauga oul si sosul de soia. Se amesteca bine iar morcovul se fierbe.
3. Se intinde blatul, pe mrgini se aseaza carnea tocata, iar in mijloc morcovul, se ruleaza, se lipesc capetele.
4. Se unge cu galbenus de ou si se orneaza cu figurine din blat, se da la cuptor la temperatura de 220 grade Celsius timp de 40 de minute si se rade cascavalul deasupra si se serveste ca atare.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , ,

Leave a Response