Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta cu dovlecei si cascaval

Echipa sfaturilemamei va ofera o reteta apetisanta de placinta cu dovlecei si cascaval. Atat de buna, incat n-o sa rezisiti tentatiei de a prepara inca una cu prima ocazie.

Reteta placinta cu dovlecei si cascaval

Reteta placinta cu dovlecei si cascaval

Ingrediente pentru placinta cu dovlecei si cascaval:

Pentru blat

1. Faina – 225 g.
2. Oua – 1
3. Ulei – 4 linguri
4. Piper (alb, macinat)

Pentru umplutura

1. Dovlecei – 250 g.
2. Ceapa – o bucata
3. Cascaval – 125 g.
4. Lapte – 200 ml.
5. Oua – 3
6. Ulei (de masline) – 2 linguri
7. Piper (negru, macinat)
8. Sare

Mod de preparare pentru placinta cu dovlecei si cascaval:

1. Se prepara blatul pentru placinta si se lasa 30 min, apoi se intinde o foaie subtire, se pune intr-o tava unsa cu ulei, se ruleaza si se tine la frigider timp de 20 min, dupa care se scoate din frigider se intinde din nou foia in tava si se coace la cuptor la temperatura de 220 grade Celsius, timp de 15 min.
2. Dovleceii se taie in fasii subtiri, ceapa se taie fin, se calesc in unt cam 5 min.
3. Dupa 15 min se scoate tava cu blat din cuptor, se rade cascaval pe toata suprafata, se adauga legumele, se toarna ouale batute cu lapte, sare si piper dupa care se tine la cuptor, circa 20 – 30 min.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Response