Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt este atat de buna, incat iti vine in minte un catecel-poveste despre vremurile in care iti croiai drum cu iaurt, cu placintele. Reteta de placinta cu iaurt nu este grea, este economica, spornica si savuroasa.

Reteta placinta cu iaurt

Reteta placinta cu iaurt

Ingrediente pentru placinta cu iaurt:

1. Foi de placinta – un pachet
2. Iaurt – 1 kg.
3. Oua – 8
4. Zahar – 350 g.
5. Zahar vanilat (pentru pudrat)
6. Stafide
7. Ulei (pentru uns tava)

Mod de preparare pentru placinta cu iaurt:

1. Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zaharul vanilat si iaurtul.
2. Intr-o tava cu peretii mai inalti, unsa cu ulei, se asaza 3-4 foi unse cu ulei intre ele, se toarna un strat de umplutura gros cam de 1-2 cm, se presara stafide, apoi se asaza 2 foi unse cu ulei si se continua cu straturi alternative de foi si umplutura.
3. Deasupra trebuie sa ramana 3 foi, care se inteapa, se stropesc cu ulei si putina apa.
5. Se da tava la cuptor la foc potrivit si cand este aproape gata se bate un ou cu zahar vanilat si se toarna deasupra. Se coace aproximativ 40 min.
5. Se scoate tava din cuptor si se acopera 10 min cu un prosop. Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza cand este doar calduta. Nu se poate portiona fierbinte.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response