Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta cu piersici

Placinta cu piersici este o delicatesa usor de facut, cu care oricine ar fi fericit sa isi inceapa ziua. Cu placinta de piersici va veti racori si veti incepe ziua placut. Aromele si parfumul din placinta de piersici va vor duce cu gandul la concediu.

Reteta placinta cu piersici

Reteta placinta cu piersici

Ingrediente pentru placinta cu piersici:

Pentru blat

1. Apa – 2 linguri
2. Galbenusuri – 1
3. Faina – o cana
4. Unt (nesarat) – 5 linguri
5. Sare – un varf de cutit

Pentru umplutura

1. Zahar – o cana
2. Faina – un sfert de cana
3. Piersici – 9 buc.
4. Lamaie – o lingura de zeama de lamei

Pentru crusta

1. Nuci (taiate) – jumatate de cana
2. Zahar – un sfert de cana
3. Faina – un sfert de cana
4. Unt (inmuiat) – 2 linguri
5. Esenta de vanilie – o lingurita

Mod de preparare pentru placinta cu piersici:

1. Se pune faina intr-un vas, se adauga untul si se framanta pana se formeaza o coca sfaramicioasa.
2. Se adauga galbenusul batut cu apa, sarea si se amesteca cu furculita pana se obtine un aluat omogen.
3. Se strange aluatul intr-o minge, se acopera cu un servet si se lasa 30 de minute la rece.
4. Intre timp, se prepara umplutura: se amesteca zaharul cu faina, se adauga piersicile curatate de coaja, taiate in felii si presarate cu zeama de lamaie.
5. Pe planseta presarata cu faina, se Intinde aluatul intr-o foaie cu care se imbraca o forma rotunda (cca 30 cm diametru), unsa si tapetata cu faina, acoperind si marginile.
6. Se incretesc marginile aluatului, se toarna in mijloc umplutura, se niveleaza si se pune deasupra compozitia de crusta. Se coace placinta in cuptorul incins 45-50 de minute. Se lasa sa se raceasca o ora inainte de a servi.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response