Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta cu somon

Daca iubesti gustul acestui peste delicios, poti prepara de acum incolo si aceasta reteta apetisanta de placinta cu somon.

Reteta placinta cu somon

Reteta placinta cu somon

Ingrediente pentru placinta cu somon:

1. Foi de placinta – 500 g.
2. Somon (afumat) – 600 g.
3. Ceapa – 2 buc.
4. Sare – o lingurita
5. Zahar – jumatate de lingurita
6. Piper – jumatate de lingurita
7. Cartofi – 3 buc.

Mod de preparare pentru placinta cu somon:

1. Pestele se taie in bucati, felii sau in cubulete, se amesteca cu ceapa taiata solzisori, zahar si putin ulei;
2. Cartofii se curata si se taie in felii subtiri;
3. Se unge tava cu unt sau margarina, 2/3 din blat se intinde pe toata suprafata tavii, se aseaza un strat de cartofi-peste-cartofi, important este ca ultimul strat sa fie de cartofi;
4. Se fixeaza marginile blatului in interior, se intinde restul de blat ramas deasupra, se face o gaura mica pe mijloc, se unge cu ou;
5. Se da placinta la cuptor, primele 20 de minute la temperatura de 200 C, apoi se micsoreaza la 150 C, timp de 40-50 de minute;
6. Dupa ce se scoate placinta din cuptor, se stropeste cu unt.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response