Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta cu spanac si ciuperci

Placinta cu spanac si ciuperci, o placinta plina de vitamine, pe care o puteti pregati si in zilele de post. Placinta cu spanac si ciuperci este o placinta usoara si gustoasa. Aceasta placinta este simplu de facut, dar este savuroasa. Puteti imbunatati placinta cu spanac si ciuperci presarand cascaval deasupra in timp ce se coace.

Reteta placinta cu spanac si ciuperci

Reteta placinta cu spanac si ciuperci

Ingrediente pentru placinta cu spanac si ciuperci:

Pentru foile de placinta

1. Faina – 500 g.
2. Apa – 15 linguri
3. Ulei – 15 linguri
4. Sare

Pentru umplutura

1. Spanac (proaspat) – 800 g.
2. Ciuperci – o cutie
3. Morcovi – o buc.
4. Ceapa – o buc.
5. Oua – 3
6. Sare
7. Piper

Mod de preparare pentru placinta cu spanac si ciuperci:

Cum preparam foile de placinta ?

Se amesteca faina cu apa si uleiul si se face o coca consistenta, apoi se imparte in doua jumatati egale. Daca doriti sa economisiti timp puteti folosi foi de placinte din comert.

1. Intr-o tigaie cu ulei se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul congelat, morcovul si ciupercile taiate felii si se adauga sare dupa gust. (Daca aveti spanac proaspat, mai intai il fierbeti 7 min intr-un vas cu apa, il lasati sa se scurga si il tocati).
2. Intr-un vas se sparg 3 oua, peste care se adauga compozitia de legume calite din tigaie, sarea, piperul si se amesteca bine.
3. Intindeti o foaie de placinta, puneti umplutura intr-un strat uniform, apoi acoperiti cu a doua foaie de placinta.
4. Placinta se coace in cuptor timp de 35 de minute, la temperatura de 200 C.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response