Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta cu spanac si feta

Daca vreti sa petreceti o dupa amiaza placuta si tihnita in familie, adica sa petreceti greceste va invitam la o placinta cu spanac si feta. Placinta cu spanac si feta este una din placintele traditionale ale grecilor. Desi pare banala, va asigur ca aceasta placinta are multa savoare si picanterie si va va place deosebit.

Reteta placinta cu spanac si feta

Reteta placinta cu spanac si feta

Ingrediente pentru placinta cu spanac si feta:

Pentru foi

1. Ulei – 4 linguri
2. Apa (calda) – 8 linguri
3. Oua (batute usor) – 2
4. Faina – 3 cani
5. Sare

Pentru umplutura

1. Spanac (proaspat sau congelat) – 500 g.
2. Feta – 350 g.
3. Branza dulce – 250 g.
4. Oua – 2
5. Ceapa (verde) – o legatura
6. Ceapa (uscata) – 2 buc.
7. Gris – 4 linguri
8. Marar
9. Patrunjel
10. Sare
11. Piper
12. Ulei (pentru uns foile)

Mod de preparare pentru placinta cu spanac si feta:

1. Se pun uleiul, apa, ouale si sarea intr-un castron,se amesteca putin apoi se pune faina putin cate putin, pana se obtine un aluat elastic si destul de tare (ATENTIE! nu foarte tare insa si faina s-ar putea sa nu o ia toata). Se lasa aluatul sa se ‘odihneasca’ cel putin jumate de ora.
2. Cand e gata aluatul, se presara faina din belsug, se taie aluatul in 8 parti egale si se fac 8 bilute.
3. Se ia fiecare biluta si se intinde putin, cat o farfurie de desert, se pune un strop de ulei, se acopera cu a doua foaie si tot asa pana se obtin 4 foi suprapuse.
4. Din nou se pune multa faina pe masa, si se intind din cele 4 foi suprapuse, una singura pana ajunge la masura tavii pe care o aveti.
5. Intre timp se pregateste compozitia amestecand branza rasa cu spanacul tocat marunt si toate ingredientele.
6. Se unge putin tava, se pune prima foaie, compozitia aleasa si se acopera cu a doua foaie.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Response