Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta cu spanac

Ai nevoie de:

  • spanac – 1 kg
  • ceapa – 1
  • ulei – 100 ml
  • usturoi – 4 catei
  • foi de placinta – 1 pachet
  • branza dulce – 250 g
  • telemea de vaca – 150 g
  • patrunjel verde – o legatura
  • ou – 1
  • sare
  • margarina sau ulei – 1 lingura

Cum procedezi:

Cureti spanacul, il speli bine, il oparesti, apo il scurgi si il toci marunt, Cureti ceapa si usturoiul, le speli si le toci marunt. Intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei calesti ceapa, usturoiul, apoi adaugi spanacul. Lasi sa fiarba inabusit, timp de 5 minute. Aprinzi focul la cuptor. Toci marunt patrunjelu. Razi telemeaua si o amesteci cu branza proaspata, spanacul si patrunjelul. Sarezi umplutura dupa gust. Intinzi foile de placinta si le tai la dimensiunea tavii, apoi le ungi cu uleiul ramas. Ungi tava cu margarina si suprapui jumatate din foi. Intinzi uniform umplutura cu foile ramase. Torni deasupra oul batut cu un praf de sare si coci placinta la foc mijlociu, timp de 40 de minute.
Se serveste calda cu branza sau cascaval ras si, dupa gust, stropita cu smantana.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response