Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta cu struguri

Placinta cu struguri – Toamna este asociata cu anotmipul fructelor si legumelor din belsug. Toamna se culeg strugurii, din care se face vin pentru tot restul anului, dar si diverse deserturi din struguri de masa. Placinta cu struguri este desertul potrivit pentru sarbatorile tomnatice.

placinta-cu-struguri.JPG

Ingrediente:


Pentru blat

1. Faina – 250 g.
2. Branza de vaci – 150 g.
3. Zahar – 75 g.
4. Ou – 1
5. Ulei – 6 linguri
6. Praf de copt – 2 lingurite
7. Praf de sare – 1 pliculet

Pentru umplutura

1. Oua – 2
2. Lamai – o coaja rasa
3. Zahar – 100 g.
4. Cascaval – 100 g.
5. Gris – 500 g.
6. Struguri verzi – 200 g.
7. Struguri rosii – 200 g.

Mod de preparare:

1. Branza de vaci se amesteca cu zahar, sare, ou, ulei, faina, praf de copt, pana se formeaza un blat elastic, apoi se da la rece.
2. Galbenusurile se separa de albusuri, Galbenusurile se bat cu zahar si coaja rasa de lamaie, apoi se adauga cascavalul ras si grisul.
3. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi e incorporeaza treptat in continutul de galbenusuri.
4. Se face o foaie mare de placinta, se intinde pe tava unsa cu ulei, putin peste marginile tavii, se aseaza umplutura uniform, se fixeaza capetele foii de placinta peste umplutura, iar deasupra se pun bobitele de struguri.
5. Placinta se coace la o temp de 200 C primele 20 de minute, apoi urmatoarele 10 min la 180 C.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response