Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta cu visine

Placinta de visine este un desert la fel de apetisant si de savuros ca si placinta cu mere, placinta cu pere, placinta cu struguri si alte fructe de sezon. Chiar daca visinile nu se mai gasesc, gospodinele desavarsite pot scoate conservele de visine din camara pentru a prepara aceasta placinta delicioasa de visine.

placinta-cu-visine.JPG

Ingrediente:

Pentru blat

1. Faina – 600 g.
2. Zahar – 2 linguri
3. Unt – 2 linguri
4. Oua – 2
5. Drojdie – 30 g.
6. Lapte – 1 pahar
7. Sare – o lingurita

Pentru umplutura

1. Visine (fara samburi) – 500-600 g.
2. Zahar – 3 linguri
3. Pesmet – 2 linguri
4. Ceai dulce – o lingurita

Mod de preparare:

1. Se prepara blatul din ingredientele pentru blat, se pastreaza o bucata de blat pentru ornament, iar din restul de blat se face o foaie de placinta de 1 cm grosime, se aseaza pe o tava unsa cu ulei, se presara un strat subtire de pesmet, apoi un strat uniform de visine amestecate cu zahar.
2. Din bucata de blat pentru ornament se formeaza mai multe suluri lungi si subtiri, care se aseaza in forma de plasa peste placinta.
3. Placinta se unge cu ceai si se coace la temperatura de 180-200 C, pana se formeaza o crusta aurie.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response