Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta daneza cu ciocolata

Toti iubim placintele daneze, mai ales cand sunt umplute cu ciocolata. Iata asadar o reteta delicioasa pe care o puteti imparti cu cei dragi cu ocazia Pastelui!

Reteta placinta daneza cu ciocolata

Reteta placinta daneza cu ciocolata

Ingrediente pentru placinta daneza cu ciocolata:

Pentru blat

1. Lapte (cald) – 175 ml.
2. Oua (batute) – 1
3. Faina (alba) – 450 g.
4. Drojdie (uscata) – o lingurita
5. Zahar (brun) – 50 g.
6. Unt (taiat feliute) – 250 g.

Pentru umplutura

1. Migdale – 200 g.
2. Zahar (pudra) – 50 g.
3. Cacao (pudra) – 25 g.
4. Unt – 50 g.
5. Albusuri – 1
6. Ciocolata (neagra, taiata feliute) – 250 g.

Pentru glazura

1. Galbenusuri – 1
2. Lapte (cald) – 3 linguri
3. Zahar (brun)
4. Zahar (pudra) – 50 g.

Mod de preparare pentru placinta daneza cu ciocolata:

1. Se prepara daca este posibil, aluatul cu o zi inainte. Se bate bine laptele cu albusul intr-un recipient adanc, se adauga faina, galbenusul, zaharul si untul si un varf de cutit de sare. Se amesteca toate cu mixerul pana se ingroasa compozitia.
2. Se rastoarna compozitia ingrosata pe o suprafata mai mare, presarata cu faina si se framanta in forma de triunghi cu colturile scurte, care se pliaza astfel incat sa se intalneasca la mijlocul triunghiului.
3. Se framanta din nou, repetand operatiunea de cateva ori, in acelasi timp se pune putin cate putin faina pe partile inca lipicioase de aluat. Se lasa aluatul acoperit cu un servet usor de panza peste noapte sau cel putin 4 ore pana sa va apucati de copt.
4. Pentru umplutura, se pun 150 grame din migdalele necesare intr-un mixer si se amesteca cu zaharul pudra si cu pudra de cacao pana la omogenizare. Se adauga untul si albusul de ou, se amesteca din nou, apoi se incorporeaza ciocolata.
5. Se imparte aluatul in doua si se pune prima jumate intr-o forma de prajituri neaderenta, cu diametrul de aproximativ 23 cm. Se adauga umplutura peste aluat, niveland-o si lasand spatiu gol la margini pentru a le putea lipi ulterior.
6. Se adauga deasupra cealalta jumatate de aluat si se acopera cu acelasi servet de panza si se lasa la cald pentru o ora.
7. Se incalzeste cuptorul la 180 grade C, se amesteca din nou albusul cu laptele si se toarna deasupra compozitiei, imprastiind si restul de migdale deasupra si zahar pudra.
8. Se coace la cuptor pentru 40-50 minute pana se umfla aluatul si devine auriu. Se lasa in cuptor totul pentru inca o ora, cu focul stins. Apoi se mai presara niste zahar pudra pe deasupra.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response