Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta de dovleac cu ciuperci

Reteta placinta de dovleac cu ciuperci iti lasa gura apa, doar daca te gandesti la ea, iar daca te mai si apuci s-o prepari vei numara secundele de nerabdare s-o devorezi. Placinta de dovleac cu ciuperci este, cu siguranta, cea mai buna placinta pe care am mancat-o vre-o data, de aceea, v-o recomand si vou cu toata increderea!

Reteta placinta de dovleac cu ciuperci

Reteta placinta de dovleac cu ciuperci

Ingrediente pentru placinta de dovleac cu ciuperci:

Pentru umplutura

1. Dovleac (taiat in cubulete mici) – 500 g.
2. Patrunjel (tocat) – o lingura
3. Ciuperci (mari) – 3 buc.
4. Unt – 50 g.
5. Usturoi – 2 catei
6. Oregano – o lingurita

Pentru aluat

1. Ulei (de masline) – 3 linguri
2. Lapte – 150 ml.
3. Faina – 75 g.
4. Oua – 2
5. Cascaval (ras) – 75 g.
6. Praf de copt – o lingurita

Mod de preparare pentru placinta de dovleac cu ciuperci:

1. Se preincalzeste cuptorul la temperatura de 200 C.
2. Se unge tava cu ulei de masline.
3. Se amesteca ciupercile taiate in felii subtiri cu dovleacul taiat cubulete, seasaza comopzitia in tava, se presara cu sare si piper, se stropeste compozitia cu unt si se coace in cuptorul preincalzit timp de 15 minute, la sfarsit se adauga, patrunjelul tocat, oregano si cateii de usturoi zdrobiti.
4. Se amesteca ingredientele pentru aluat, se pune aluatul in tava, se toarna umplutura unfirom si se coace timp de 20-30 de minute.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response