Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta de Halloween

Halloween Pie sau placinta americana de Halloween este pregatita in majoritatea familiilor americane in seara de Halloween. Aceasta Halloween Pie este o prajitura delicioasa si dulce care te va ajuta sa-ti mai revii din sperieti, dupa ce ai vazut atatea fantome. Halloween Pie este unul din multele delicii preparate din dovleacul fermecat, este servita si de Thanksgiving Day.

placinta-de-halloween.JPG

Ingrediente:

1. Aluat foietaj – un pachet
2. Zahar brun – jumatate de ceasca
3. Zahar tos – jumatate de pahar
4. Sare – jumatate de lingurita
5. Scortisoara – jumatate de lingurita
6. Ghimbir (ras) – o lingurita
7. Nucsoara (rasa) – jumatate de lingurita
8. Dovleac fiert pe aburi – o ceasca si jumatate
9. Lapte – o ceasca
10 . Lapte condensat – jumtate de ceasca
11. Oua – 3
12. Frisca

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul, se imparte aluatul in doua foi, se amesteca foarte bun intr-un vas cu scortisoara, ghimbirul, nucsoara si dovleacul zdrobit, se omogenizeaza bine.
2. Se toarna laptele, laptele condensat, apoi ouale si iarasi se amesteca bine.
3. Se pune pe o tava unsa prima foaie, se adauga umplutura cu dovleac, in strat uniform,apoi se pune foaia de deasupra.
4. Cu un cutit ud se fac taieturi adanci in prajitura de-a lungul si de-a latul tavii.
5. Se coace timp de 10-15 minute la foc mai mare, apoi se reduce flacara si se mai lasa inca 30-45 minute, pana cand, daca se infige o scobitoare de lemn in placinta, umplutura nu se mai lipeste de ea.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response