Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta de lamaie

Cu toate ca reteta aceasta de placinta cu lamaie cere un aluat facut in casa, se poate folosi foarte bine si unul din comert; de asemenea, un strat de biscuiti graham ca blat este la fel de bun. Placintele sunt foarte iubite datorita usurintei cu care sunt preparate, insa si datorita gustului minunat.

Reteta placinta de lamaie

Reteta placinta de lamaie

Ingrediente pentru placinta de lamaie:

1. Zahar – o cana
2. Malai – o lingura si jumatate
3. Sare – un sfert de lingurita
4. Oua – 3
5. Galbenusuri – 1
6. Lapte – jumatate de cana
7. Unt (fara sare, topit) – un sfert de cana
8. Suc de lamaie – jumatate de cana
9. Lamaie – coaja de la o lamaie
10. Esenta de lamaie – jumatate de lingurita

Mod de preparare pentru placinta de lamaie:

1. Preparati foaia de placinta si lasati-o sa se odihneasca (sau o achizitionati din magazin).
2. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
3. Amestecati intr-un vas zaharul, malaiul si sarea, adaugati ouale si galbenusul, amestecati bine, apoi puneti laptele, untul topit, zeama de lamaie, esenta de vanilie si esenta de lamaie, amestecati usor si turnati mixtura in foaia de placinta racita.
4. Dati la cuptor pentru 45 – 50 de minute, apoi mariti temperatura cuptorului si lasati pana se maroneste la suprafata.
5. Scoateti placinta, lasati-o sa se racesca si apoi taiati-o, veti obtine o placinta care are la suprafata o culoare maro, iar in interior este galbena.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response