Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta de pere cu scortisoara

Ca si placinta de mere, aceasta placinta de pere cu scortisoara este un desert nemaiomenit de gustos pentru tine si familia ta. Cine adora perele, o sa sa se indragosteasca si de aceasta placinta savuroasa de pere cu scortisoara.

Reteta placinta de pere cu scortisoara

Reteta placinta de pere cu scortisoara

Ingrediente pentru placinta de pere cu scortisoara:

1. Pere – 5 buc.
2. Zahar – 130 g.
3. Fulgi de ovas – 60 g.
4. Faina – 100 g.
5. Unt (taiat cubulete) – 150 g.
6. Apa – 2 lingurite
7. Oua – 1 (batut)
8. Scortisoara (dupa gust)

Mod de preparare pentru placinta de pere cu scortisoara:

1. Fulgii de ovaz se amesteca cu faina.
2. Se incorporeaza cuburile de unt in acest amestec de faina cu fulgi de ovaz, se adauga apa rece, apoi se framanta aluatul.
3. Se lasa aluatul la rece timp de o ora.
4. Perele se curata de coaja si de seminte, se taie in felii.
5. Se infierbanta cuptorul la 200 grade Celsius.
6. Se imparte aluatul in doua parti egale, se intind doua foi rotunde, una se asaza pe o tava unsa cu ulei, peste care se pun feliile de pere, se presara cu sare si scortisoara.
7. Se pune a doua foaie de placinta deasupra, iar din resturile de blat se decupeaza frunzulite si floricele, cu care se dceoreaza placinta.
8. Se unge toata suprafata cu ou batut si se da la cuptor 20-25 min.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response