Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Portofele cu ciocolata

Ai nevoie de:

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 70 g drojdie de bere
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 500 ml lapte
  • 100 g ciocolata rasa
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 2 linguri de faina

Cum procedezi:

1. Intr-un castron, prepari intai maiaua. Freci drojdia cu o lingura de zahar, adaugi 2 linguri de apa calduta si faina pana vei obtine conistenta smantanii. Lasi la loc cald sa creasca, apoximativ 30 de minute. Amesteci maiaua cu 1 ou si 2 galbenusuri, praful de sare, restul de zahar si restul de faina. Framanti 10 minute, apoi adaugi untul topit in uleiul cald si continui framantatul pana cand aluatul face basicute. Lasi la crescut aproximativ o ora. Intre timp, prepari crema de ciocolata.
2. In laptele clocotit cu zahar, adaugi ouala amestecate cu zeamil (sau faina) si lasi sa fiarba pana se ingroasa. Intinzi o foaie de aluat pe planseta pudrata cu faina si tai patrate cu latura de 12 cm. In mijlocul fiecarui patrat pui o lingura de crema de ciocolata rece si impaturesti colturile, ca la plic. Le asezi in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, le lasi sa mai creasca 15 minute, le ungi cu galbenus batut cu apa rece si le coci la foc potrivit.

Timp de preparare: 30 de minute

Timp de asteptare: o ora

Timp de coacere: 45 de minute

Dificultate: mare

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response