Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura Bakewell cu visine

O varianta mai traditionala a vestitei tarte britanice Bakewell, acest deliciu cu visine va fi adorat de toata familia, datorita combinatiei unice de migdale si gem delicios de visine.

Reteta prajitura Bakewell cu visine

Reteta prajitura Bakewell cu visine

Ingrediente pentru prajitura Bakewell cu visine:

Pentru blat

1. Faina (de aluat) – 100 g.
2. Zahar (tos) – 200 g.
3. Praf de copt – o lingurita
4. Unt (de masa) – 200 g.
5. Migdale – 150 g.
6. Esenta de migdale – o lingurita
7. Oua – 4
8. Sare

Pentru umplutura

1. Zahar (pudra) – 200 g.
2. Gem – 175 g.
3. Apa – 4 lingurite
4. Lamaie – 2 lingurite de zeama de lamaie
5. Fulgi de migdale

Mod de preparare pentru prajitura Bakewell cu visine:

1. Se sparg oualale intregi si se amesteca bine cu faina in ploaie, zaharul tos, praful de copt stins in otet, esenta si migdalale dulci macinate marunt, adaugandu-se si putina sare dupa care se imparte aluatul in doua parti egale.
2. Se tapeteaza cu unt topit si faina o forma de tort si, la cuptorul incins la 180 grade, se coc doua blaturi subtiri, pana devin aurii.
3. Blaturile se lasa complet la racit pe o suprafata neteda, pentru a nu avea urme.
4. Primul blat se pune pe un platou intins, se unge cu gem sau dulceata de visine si se acopera cu al doilea blat.
5. Zaharul pudra se amesteca intr-un castron cu apa si zeama de lamaie pana la omogenizare.
6. Se toarna amestecul peste prajitura si se lasa sa curga peste marginile acesteia, iar apoi se presara totul cu fulgi de migdale prajiti.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response