Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura cu ananas

Puteti pregati foarte rapid o prajitura foarte aromata cu ananas si vanilie.

Reteta prajitura cu ananas

Reteta prajitura cu ananas

Ingrediente pentru prajitura cu ananas:

1. Ananas (bucatele) – 600 g.
2. Unt de masa – 150 g.
3. Lapte (praf) – 150 g.
4. Zahar (brun) – 100 g.
5. Oua – 3
6. Zahar – 100 g.
7. Faina – 150 g.
8. Praf de copt – 1 buc.
9. Esenta de vanilie – 2 linguri
10. Praf de sare – 1 buc.

Mod de preparare pentru prajitura cu ananas:

1. Albusurile oualelor se bat spuma apoi se amesteca cu zaharul si 100 g. unt topit, cu faina si praful de copt.
2. Aluatul obtinut se pune intr-un vas tapetat.
3. Intr-un vas la bain-marie se pun restul de 50 g. unt la topit apoi se adauga laptele praf si zaharul.
4. Dupa cateva minute de fierbere se adauga galbenusurile de ou amestecand bine, pana se ingroasa compozitia, apoi se ia de pe foc si se lasa 10 minute la racit.
5. Se adauga esenta de vanilie si ananasul bucatele si se da vasul la rece.
6. Deasupra aluatului se pune compozitia cu ananas si se da vasul la cuptor pentru 15-20 minute, pana prajitura devine galben-maronie.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response