Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura cu capsuni si iaurt

Prajitura cu capsuni si iaurt se imparte intre savuros si delicios, trebuie sa o gustati pentru ca sa va decideti. Aceasta prajitura cu capsuni si iaurt este usor de facut si foarte la indemana in sezonul capsunilor. Prajitura cu capsuni si iaurt este o prajitura cu care va puteti rasfata foarte usor familia.

prajitura-cu-capsuni-si-iaurt.JPG

Ingrediente:

Pentru aluat

1. Faina – 300 g.
2. Zahar – 100 g.
3. Unt – 100 g.
4. Iaurt simplu – 150 g.
5. Galbenusuri – 2
6. Zahar vanilat – 1 plic
7. Praf de copt – 1 plic

Pentru spuma

1. Capsuni – 500 g.
2. Marmelada – 2 linguri
3. Albusuri – 5
4. Zahar pudrea – 4 linguri

Mod de preparare:

1. Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pana devin ca o crema. Se adauga iaurtul, apoi faina in ploaie si se amesteca bine.
2. Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina. Se tine prajitura la cuptor 30 min la foc potrivit.
3. Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul apoi se pun treptat fructele si se amesteca cu grija.
4. Dupa cele 30 minute se scoate prajitura, se unge cu gemul, se pun albusurile cu fructele si se pune din nou tava la cuptor, la foc mic de data aceasta pentru inca 20 minute, cat sa se intareasca albusul.

Reteta este pentru 12 portii.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS

Leave a Response