Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura cu capsuni si mascarpone

Un desert racoros, cu aroma de vara

Reteta prajitura cu capsuni si mascarpone

Reteta prajitura cu capsuni si mascarpone

Ingrediente pentru prajitura cu capsuni si mascarpone:

1. Biscuiti cu ghimbir – 2 cani
2. Unt topit – 120 g.
3. Mascarpone – o cana
4. Iaurt simplu – 60 ml.
5. Zahar – 50 g.
6. Esenta de vanilie – o fiola
7. Capsuni curatate si taiate – jumatate de kg.
8. Gem de coacaze – 125 ml.
9. Lichior de portocale – o lingura

Mod de preparare pentru prajitura cu capsuni si mascarpone:

1. Intr-un vas, amestecati biscuitii cu ghimbir cu untul topit pana se omogenizeaza.
2. Tapetati o forma patrata cu hartie de copt apoi adaugati pasta formata din biscuiti si unt. Dati o ora la frigider.
3. Intre timp bateti crema mascarpone cu iaurtul si esenta de vanilie. Scoateti tava din frigider si intindeti deasupra amestecul de mascarpone, iaurt si vanilie.
4. Peste mascarpone asezati capsunile in randuri stranse astfel incat stratul de mascarpone sa nu mai fie vizibil.
5. Amestecati jeleul de coacaze cu lichiorul de portocale si tapetati cu acest amestec capsunile. Dati la frigider pana cand glazura s-a uscat. Scoateti prajitura din forma si taiati in patrate.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response