Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura cu dovleac si unt

E timpul sa folositi dovleacul gustos la prepararea unei prajituri delicate si foarte potrivite unei seri de vara.

Reteta prajitura cu dovleac si unt

Reteta prajitura cu dovleac si unt

Ingrediente pentru prajitura cu dovleac si unt:

1. Unt – 250 g.
2. Faina – 300 g.
3. Zahar – 350 g.
4. Dovleac – 500 g.
5. Scortisoara – 4 lingurite
6. Esenta de vanilie – 4 lingurite
7. Praf de copt – o lingurita
8. Bicarbonat de sodiu – o lingurita
9. Nucsoara – o lingurita
10. Faina (alba) – 250 g.
11. Miez de nuca (dat prin rasnita) – 150 g.
12. Stafide – 200 g.
13. Unt de masa – 100 g.
14. Zahar (pudra) – 500 g.
15. Lapte dulce – 5 linguri

Mod de preparare pentru prajitura cu dovleac si unt:

1. Intr-un castron se bate bine untul de masa cu faina, zaharul, dovleacul ras si ouale batute bine
2. Se adauga in ploaie bicarbonatul, praful de scortisoara, praful de copt, nuscoara rasa si esenta de vanilie. Amestecati bine.
3. Se adauga faina alba, nucile date prin rasnita si stafidele rehidratate.
4. Intr-o tava de copt unsa cu ulei se toarna din aluat, formand prajiturele, cu spatiu de 4-5 cm intre ele, pt cand vor creste, lasand tava in cuptor 10-12 minute, pana se rumenesc.
5. Se scot pe o alta tava si se orneaza cu amestecul rezultata din zaharul pudra, esenta de vanilie, untul topit la foc si laptele dulce.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response