Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura cu gem si nuca

M-am gandit sa scriu si altele, nu numai cocktail-uri si alte bauturi si asa, va prezint reteta pentru prajitura cu gen si nuca.

Pentru aluat ai nevoie de:

  • margarina – 150 g
  • faina – 2 cani
  • galbenus – 1
  • zahar – 4 linguri
  • smantana – 2 linguri
  • zahar vanilat – 1 plic
  • praf copt – 1 varf de cutit
  • faina pentru tava

Cum se procedeaza pentru aluat:

Freci spuma margarina cu zaharul, adaugi galbenusul, zaharul vanilat, smantana si faina cernuta impreuna cu praful de cop. Framanti bine aluatul si il dai la rece pana pregatesti umplutura.

Pentru umplutura ai nevoie de:

  • zahar – jumatate de cana
  • galbenusuri – 3
  • albusuri – 4
  • nuca macinata – o cana si jumatate
  • coaja rase de la o lamaie
  • gem de caise sau visine – 200 g
  • praf de sare – 1

Cum procedezi pentru umplutura:

Bati spuma albusurile cu zaharul si sarea. Adaugi treptat galbenusurile, nuca si coaja de lamaie si omogenizezi. Din aluatul pregatit intinzi 2 foi. Pui prima foaie in tava unsa de margarina si presarata cu faina, intinzi gemul, torni bezeaua cu nuca, acoperi cu cea de-a doua foaie si introduci prajitura in cuptorul preincalzit. Coci prajitura timp de 45 de minute, la foc mijlociu.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response