Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura cu mar si bezea

Marul acrisor se combina foarte bine cu bezeaua dulce si cu pandispanul pufos.

Reteta prajitura cu mar si bezea

Reteta prajitura cu mar si bezea

Ingrediente pentru prajitura cu mar si bezea:

1. Mere – 1 kg.
2. Faina (alba) – 12 linguri
3. Lapte dulce – 12 linguri
4. Oua – 5
5. Ulei de floarea soarelui – 12 linguri
6. Praf de copt – un plic
7. Zahar – 12 linguri
8. Praf de sare

Mod de preparare pentru prajitura cu mar si bezea:

1. Intr-un castron se amesteca bine galbenusurile de la oua cu 8 linguri de zahar, pana se omogenizeaza si face putina spuma.
2. Se adauga uleiul in fir subtire, amestecand cu mixerul la viteza cea mai mica.
3. Praful de copt se amesteca cu faina si apoi tot cu laptele dulce, fara a se forma cocoloase.
4. Se amesteca oualele cu zahar cu amestecul de lapte cu faina, apoi aluatul se pune intr-o tava, la copt, timp de 15-20 de minute.
5. Merele se curate de coaja, seminte si cotoare apoi se dau pe razatoare si se pun la calit, turnandu-se peste blat, dupa ce acesta s-a copt.
6. Se bat bine albusurile cu restul de 4 linguri de zahar, pana se face spuma, care se pune peste marele calite, puse peste blat.
7. Se da tava la cuptor 10 minute, pana se rumeneste deasupra bezeaua.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response