Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura cu miere

Un desert parfumat si dulce, prajitura cu miere se poate servi alaturi de un sirop de brad sau de un suc racoritor de fructe de padure.

Reteta prajitura cu miere

Reteta prajitura cu miere

Ingrediente pentru prajitura cu miere:

1. Faina alba – 375 g.
2. Zahar (brun) – 150 g.
3. Oua – 6
4. Miere de albine – 100 g.
5. Praf de copt – 1 buc.
6. Scortisoara – 2 lingurite

Mod de preparare pentru prajitura cu miere:

1. Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul brun.
2. Se adauga faina in ploaie si praful de copt stins intr-o jumatate de lingurita de otet.
3. Mierea se incalzeste usor pana devine lichida si se adauga in amestec, apoi se presara scortisoara praf si se omogenizeaza bine.
4. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor timp de 30 d eminute, la foc mediu.
5. Se lasa la racit si apoi se taie in cubulete.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response