Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura cu migdale si miere

E timpul pentru o reteta deosebita cu migdale dulci-amarui!

Reteta prajitura cu migdale si miere

Reteta prajitura cu migdale si miere

Ingrediente pentru prajitura cu migdale si miere:

1. Migdale (prajite) – 150 g.
2. Praf (de copt) – un plic
3. Sare – un varf de cutit
4. Faina (de prajituri) – 260 g.
5. Zahar (tos) – 150 g.
6. Oua – 2
7. Unt (de masa) – 75 g.
8. Esenta (de migdale) – o lingurita
9. Mere (decojite si feliate foarte subtire) – 3 buc.
10. Scortisoara

Mod de preparare pentru prajitura cu migdale si miere:

1. Se incalzesc bine migdalele prajite apoi se faramiteaza cu ajutorul unei rasnite sau blender cu cutit.
2. Se bat bine ouale cu esenta de vanilie, scortisoara si esenta de migdale.
3. Intr-un bol adanc se amesteca faina, zaharul, praful de copt si varful de cutit de sare.
4. Se adauga amestecul de oua si esente, apoi migdalele sfaramate, amestecand bine.
5. Se pune amestecul intr-o tava unsa cu unt topit si tapetata apoi cu faina, la cuptor, iar feliile de mere caramelizate in prealabil se aseaza deasupra.
6. Se da prajitura la cuptor, circa 35-40 de minute.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response