Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura cu ness

Un desert rafinat si foarte aspectuos, prajitura cu crema de ness incanta prin finetea gustului.

Reteta prajitura cu ness

Reteta prajitura cu ness

Ingrediente pentru prajitura cu ness:

Pentru blat

1. Oua – 5
2. Ulei – 5 linguri
3. Zahar tos – 250 g.
4. Apa rece – 5 linguri
5. Faina alba – 250 g.
6. Praf de copt – un plic
7. Zahar vanilat – un plic
8. Coaja de lamaie

Pentru crema de ness

1. Zahar pudra – 120 g.
2. Cacao – 4 linguri cu varf
3. Ulei – 3 linguri
4. Apa – 6 linguri

Mod de preparare pentru prajitura cu ness:

1. Cele 5 oua se separa galbenus de albus.
2. 250 gr zahar si cele 5 linguri apa se pun la foc mic intr-un vas pana se formeaza un sirop care se lasa la racit 5 minute si apoi i se adauga cele 5 linguri de ulei.
3. Albusurile se bat spuma cu sare si coaja de la lamaie, apoi se adauga siropul de zahar si galbenusurile.
4. Se adauga faina si praful de copt, in ploaie, amestecand foarte bine apoi toata compozitia se pune intr-o tava unsa si tapetata, la cuptor, pana se coace blatul.
5. Intr-un vas de mixer se amesteca bine untul, galbenusul de ou, zaharul si nessul pana se obtine o crema consistenta, alb-maronie.
6. Blatul se insiropeaza cu putina apa cu esenta de rom si apoi se intinde pe toata suprafata lui crema de ness si se baga la frigider 1 ora.
7. Se pregateste glazura si se intinde peste prajitura, apoi se presara fulgi de cocos sau ciocolata alba rasa.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

2 Comments

  1. nu inteleg cate galbenusuri se pun la blat si cate in crema?
    Multumesc persoanei ce reuseste sa ma lamureasca

  2. Se pun toate 5 galbenusurile la blat. Iti multumim de vizita si speram sa-ti iasa prajiturica, asa ca, te mai asteptam pe la noi sa incerci din si celelalte retete.

Leave a Response