Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura de Paste cu cafea

Incearca acest desert delicios cu cafea si vei savura masa festiva de Paste la adevarata valoare.

Reteta prajitura de paste cu cafea

Reteta prajitura de paste cu cafea

Ingrediente pentru prajitura de paste cu cafea:

1. Unt de masa – 250 g.
2. Zahar (tos) – 150 g.
3. Faina – 500 g.
4. Sirop de cafea – 20 ml.
5. struguri confiati – 200 g.
6. Bicarbonat alimentar – 10 g.

Pentru glazura

1. Cafea instant – 20 g.
2. Unt – 10 g.
3. Zahar (brun) – 375 g.
4. Apa calda – 100 ml.

Mod de preparare pentru prajitura de paste cu cafea:

1. Untul se topeste la bain-marie si se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga praful de copt stins in otet, faina in ploaie si strugurii confiati.
2. Se pune intr-o tava de copt si se da la cuptor 20 de minute, pana capata o nuanta aramie.
3. Cafeaua instant se amesteca cu siropul de cafea, zaharul brun si untul topit, apoi se mai adauga putina apa, pana rezulta o glazura de consistenta unei smantani groase.
4. Se lasa prajitura sa se raceasca aproape complet apoi se toarna deasupra glazura de ness si se da la rece 1 ora.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response