Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura de post

Daca pana acum credeai ca preparatele de post sunt lipsite de aroma, iti vei schimba cu siguranta parerea dupa ce vei gusta din prajiturica de post.

Reteta prajitura de post

Reteta prajitura de post

Ingrediente pentru prajitura de post:

1. Apa minerala – 250 ml.
2. Faina alba – 500 g.
3. Zahar (tos) – 250 g.
4. Ulei de floarea soarelui – 125 ml.
5. Dulceata de capsuni – 150 g.
6. Miez nuca macinata – 200 g.
7. Praf de cacao – 4 lingurite
8. Praf de copt – un plic
9. Lamaie – zeama de la o lamaie
10. Esenta lamaie – o fiola

Mod de preparare pentru prajitura de post:

1. Praful de copt sau bicarbonatul alimentar se stinge cu putina zeama de lamaie si apoi se amesteca cu faina, zaharul, apa minerala light, un praf mic de sare, uleiul, cacaua si esenta de lamaie.
2. Se poate folosi un mixer la viteza mica, pentru omogenizare.
3. Se adauga dulceata de capsune si se amesteca incet, pentru a nu sfarama capsunele.
4. Compozitia se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se presara deasupra miez de nuca macinat marunt.
5. Tava se lasa la cuptor timp de jumatate de ora, pana se coace bine, apoi se taie bilute cu ajutorul unui cutit circular.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response