Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura ‘Mimoza’

Ai nevoie de:

Pentru foi:

  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 4 linguri lapte
  • 450 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata menaj

Cum procedezi:

1. Inmoi intr-o cratita untul, adaugi laptele, zaharul, mierea si oul si amesteci bine. Pui totul la foc mic, amestecand continuu, timp de 10 minute, pana se obtine o spuma. Nu se fierbe! Las-o sa se raceasca.
2. Faci un aluat din faina cernuta, praful de copt si mestecul cu miere. Il imparti in doua, invelesti in folie de aluminiu si il dai la rece cel putin doua ore. Intinzi doua foi pe care le coci in cuptorul incins.
3. Pregatesti crema asa: amesteci laptele, faina si galbenusurile si lie fierbi la foc mic amestecand continuu. Lasi sa se raceasca. Bati spuma untul cu zaharul si-l adaugi peste amestecul racit. Omogenizezi bine toate ingredientele astfel incat sa obtii o crema de consistenta mierii.
4. Imparti crema in trei, tai foile in doua, le ungi cu crema, le pui una peste alta, pe foaia de deasupra pui o greutate si bagi prajitura la frigider cateva ore.
5. Pentru glazura: inmoi ciocolata la abur, amestecand continuu. O torni peste prajitura, pe care o tai folosind un cutit fierbinte.

Timp de preparare: 60 de minute

Timp de coacere: 20 de minute

Dificultate: medie

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response