Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura pentru Ziua Barbatului

Un deliciu aromat pentru ziua in care il sarbatoresti pe El!

Reteta prajitura Ziua Barbatului

Reteta prajitura Ziua Barbatului

Ingrediente pentru prajitura de Ziua Barbatului:

Pentru blat

1. Oua – 4
2. Faina – 150 g.
3. Zahar – 150 g.
4. Cacao – 2 linguri

Pentru crema

1. Lapte – 250 ml.
2. Amidon – 25 g.
3. Zahar – o lingura
4. Ciocolata (alba) – 25 g.
5. Unt – 70 g.
6. Zahar (pudra) – 40 g.

Mod de preparare pentru prajitura de Ziua Barbatului:

1. Se amesteca bine ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
2. Se incorporeaza treptat faina si cacao, amestecand de jos in sus.
3. Se tapeteaza o tava de chec cu hartie si se unge bine cu unt.
4. Se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins, circa 15 minute la foc potrivit.
5. Se amesteca amidonul cu 1 lingura de zahar, apoi se adauga 50 ml lapte putin cate putin, pana se obtine o compozitie omogena, fara cocoloase.
6. Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata, apoi se adauga amestecul de amidon, amestecand mereu pana la ingrosare.Se pune la racit.
7. Se amesteca bine untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si se adauga in crema de lapte cu amidon, putin cate putin.
8. Se unge cu crema blatul racit si taiat in doua, pe lungime, fara ca aceasta crema sa iasa in afara, apoi se da la frigider pana se intareste crema.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response