Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Prajitura Tiramisu

Tiramisu este un desert traditional italian – nu necesita mult timp pentru preparare dar impresioneaza prin aspectul deosebit. Cei care nu savureaza cu placere deserturile foarte dulci vor fi in mod sigur incantati de Tiramisu.

tiramisu.JPG

tiramisu-2.JPG
Ingrediente:

1. Piscoturi Savoiardi – 400 g.
2. Crema Mascarpone – 250 g.
3. Oua – 4
4. Zahar – 4 linguri
5. Cafea tare (espresso) – 3 cescute
6. Cacao (pentru ornat)

Mod de preparare:

1.Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare.

2.Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.

3. Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla.

4. Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare.

5. Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa.

6. Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele.

7. Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema.

8. Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema.

9. Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.

tiramisu-3.JPG

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

1 Comment

Trackbacks

  1. Tiramisu |

Leave a Response