Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pricomigdale

Atunci cand vrei sa rontai ceva dulce, care sa-ti schimbe starea sufletesca si sa-ti satisfaca repede nevoia de dulce, sigur te gandesti ce bune ar fi cateva pricomigdale. Daca nu te-ai gandit oricum incearca cu pricomigdale si vei fi multumit. Aceste pricomigdale sunt savuros de dulci, au un parfum incantator, iar gustul de aluna-nuca-migdala rumenita este nemaipomenit.

Reteta pricomigdale

Reteta pricomigdale

Ingrediente pentru pricomigdale:

1. Albusuri – 3
2. Zahar (tos) – 200 g.
3. Rom – 20 ml.
4. Nuci (macinate) – 200 g.
5. Esenta de migdale – 10 picaturi

Mod de preparare pentru pricomigdale:

1. Se pun nucile sau alunele intr-o tava si se tin in cuptor 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa, amestecandu-le din cand in cand, ca sa nu se rumeneasca prea tare.
2. Se scot, se racesc putin, dupa care se freaca intre palme, pentru a se desprinde cojile uscate, apoi dau prin masina de tocat nuca.
3. Se bat albusurile spuma cu mixerul, se adauga zaharul si romul, dupa care se bat deasupra unui vas cu apa clocotita 8-10 minute, ca si bezelele, pina cind se intareste spuma (sa nu cada de pe tel).
4. Se adauga toate nucile sau alunele macinate, esenta de migdale sau zaharul vanilat si se bat cu mixerul in continuare pe apa clocotita, cateva secunde (de 5-6 ori), apoi se lasa la o parte.
5. Se pregatesc 2-3 tavi, unse cu margarina solida si tapetate cu faina, se ia din compozitie cite o lingurita, numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in compozitie pina la sfirsit) si se asaza in tava, sub forma pe cit posibil rotunda.
6. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la foc mijlociu, apoi focul se reduce, cit se poate de mic si se lasa 30 minute.
7. Nu se deschide cuptorul 15 minute, apoi se scot pricomigdalele si se pastreaza in cutie inchisa.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response