Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Ravioli cu spanac

Se prepara foarte usor si sunt foarte gustosi, insa surpriza adevarata este prepararea lor.

Reteta ravioli cu spanac

Reteta ravioli cu spanac

Ingrediente pentru ravioli cu spanac:

1. Spanac – 450 g.
2. Mustar – o lingurita
3. Ulei de masline – o lingura
4. Pesmet – 4 linguri
5. Faina – o cana
6. Ulei – 100 ml.
7. Apa – jumatate de cana
8. Sare

Mod de preparare pentru ravioli cu spanac:

1. Intr-un castron se pune faina, uleiul, apa si sare si se amesteca pana se obtine un aluat care se lasa 30 minute la cald, acoperit de un prosop.
2. Frunzele de spanac se spala bine, apoi se oparesc in apa cu sare, iar dupa ce se racesc se toaca marunt.
3. Intr-un castron, se amesteca spanacul cu pesmetul, mustarul, sare, piper si uleiul de masline.
4. Pe o plansa acoperita de faina se intinde foaia de aluat si se taie patrate cu latura de 10X10, in mijlocul carora se aseaza cate o lingura de umplutura de spanac.
5. Se acopera aluatul cu jumatate foii si cu ajutorul unei forme de inimioara, se decupeaza marginile, care apoi se apasa cu varful unei furculite, pentru lipire si striatii.
6. Se pun ravioli la fiert in apa cu sare pana se ridica la suprafata.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response