Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Reteta Pasha

Pasha este un desert traditional de Paste a carui aparitie in Finlanda dateaza inca de pe vremea aparitiei ortodoxiei in zona. Bazata pe o traditie culinara aparuta in Karelia antica, intre Marea Alba si Golful Fiinlandei, acest desert este unul delicious si pufos, care se serveste cu paine alaba, in unele regiuni.

Daca nu aveti acasa o forma speciala pentru prepararea acestui desert, puteti folosi fara probleme o forma din ceramica cu farfurioara, pentru gatit pandispan. Recipientul trebuie sa fie prevazut cu o gaura pentru a permite umiditatii in exces sa se stranga acolo.

Reteta Pasha

Reteta Pasha

Ingrediente pentru Pasha:

1. Unt – 200 g.
2. Lapte (batut) – 750 g.
3. Frisca – 200 ml.
4. Zahar – 50 ml.
5. Oua – 3
6. Stafide – 6 linguri
7. Sare de lamaie – o lingura
8. Migdale (pisate) – 3 lingurite
9. Ghimbir – jumatate de lingurita
10. Cuisoare – jumatate de lingurita
11. Scortisoara – jumatate de lingurita
12. Lamaie – o lingura de zeama de lamaie

Mod de preparare pentru Pasha:

1. Bateti frisca bine cu zaharul pana se intoarce vasul si nu cade compozitia.
2. Topiti untul, iar atunci cand este fierbinte, amestecati-l cu laptele batut si cu ouale. Adaugati restul ingredientelor si lasati sa se raceasca.
3. Incorporati frisca in compozitia de mai sus, amestecand usor pana la omogenizare.
4. Tapetati fundul vasului de copt cu un tifon, adaugati compozitia in vad, lasati la scurs 2-3 zile, presand din cand in cand sa isi lase zeama mai usor. In tot acest timp tineti compozitia la frigider sau intr-un loc racoros.
5. Rasturnati vasul pe un platou si consumati-l rece.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response