Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Rulada exotica din pulpa de porc

Ai nevoie de:

  • 500 g pulpa de porc
  • 150 g caise uscate
  • 100 g prune uscate
  • 100 g smochine proaspete sau uscate
  • 100 g stafide galbene
  • 100 g nuci
  • 100 g alune
  • 200 ml vin alb dulce
  • 50 ml coniac
  • sare
  • piper

Cum procedezi:

1. Intinzi carnea pe o planseta, o bati usor cu ciocanu de snitele doar pentru a o netezi, fara a o subtia si o presari cu sare si piper, dupa gust. Rulezi si o pui la rece timp de 20 de minute pentru a se condimenta.
2. Intre timp, pui la inmuiat caisele, prunele, smochinele in apa calduta si stafidele in coniac.
3. Cureti de coaja nucile si alunele si le sfarami sau le tai bucati mari. Scoti carnea din frigider, o intinzi din nou pe planseta si asezi pe una din laturi, in lugul ei, fructele bine scurse.
4. Rulezi carnea si o legi cu ata ca sa nu se desfaca in timpul prepararii. Ruloul obtinut il asezi intr-o tavam adaugi zeama in care s-au hidratat fructele, vinul si coniacul, eventual fructele ramase, apoi dai la cuptor pentru o ora. Din timp din timp, stropesti cu sosul din tava. O scoti cand e frumos rumenita si o aduci la masa taiata felii si garnisita cu fructe.

Timp de preparare: 45 de minute

Timp de coacere: 60 de minute

Dificultate: medie

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response