Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata a la Nisa

Cui ii arde de gatit la 40 de grade? Va propunem ca alternativa la dogoarea aragazului sau a cuptorului o reteta de salata a carei bogatie de arome si gusturi nu poate fi depasita decat de bogatia de culori vii ale ingredientelor proaspete.

Reteta salata a la Nisa

Reteta salata a la Nisa

Ingrediente salata a la Nisa:

1. Salata (mica) – o buc.
2. Rosii – 6 buc.
3. Fasole (boabe) – 150 g.
4. Masline – 100 g.
5. Ardei (gras, rosu) – o buc.
6. Ardei (gras, galben) – o buc.
7. Ridiche (mijlocie) – o buc.
8. Ton – o conserva
9. Ceapa (rosie) – o buc.
10. Oua (fierte, tari) – 4
11. File (de sardele) – 9
12. Usturoi – 2 catei
13. Sare
14. Piper
15. Zahar
16. Otet

Mod de preparare salata a la Nisa:

1. Se pregatesc toate legumele: se taie ardeiul si i se scot samburii, se curata ceapa, se spala toate impreuna cu restul legumelor si apoi se taie: rosiile semiluna, ceapa rondele, ardeii felii subtiri. Se cojesc ouale si se taie si acestea.
2. Se maruntesc sardelele si apoi se adauga tonul, care se scurge de ulei. Usturoiul, condimentele, otetul si uleiul se amesteca, formand un sos cu care se stropeste salata.
3. La sfarsit se adauga si maslinele. Se pot adauga si verdeturi sau ierburi aromate dupa preferinta. Un alt mod de prezentare ar fi sa tapetati fundul unui vas transparent cu foi mari de salata proaspata in care sa asezati salata.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: retete-online
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response