Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata calda de cartofi cu hrean si migdale

In fapt, este un fel de mancare. Cartofii si migdalele sunt o sursa excelenta de calciu pentru cei care tin o dieta vegetariana.

Reteta salata calda de cartofi cu hrean si migdale

Reteta salata calda de cartofi cu hrean si migdale

Ingrediente salata calda de cartofi cu hrean si migdale:

1. Hrean – o radacina
2. Ceapa (rosie) – 2 buc.
3. Masline (negre) – 100 g.
4. Cartofi (pentru fiert) – 8 buc.
5. Tarhon – cateva fire
6. Menta (proaspata) – cateva fire
7. Patrunjel – o legatura
8. Fulgi (de migdale) – 100 g.
9. Ulei – 5 linguri
10. Otet (balsamic) – 2 linguri
11. Sare
12. Piper

Mod de preparare salata calda de cartofi cu hrean si migdale:

1. Curata cartofii, taie-i in bucati mari si pune-i la fiert in apa cu sare, la foc mic, in oala cu capac.
2. Toaca marunt ceapa, adauca un praf de sare si amesteca. Adauga maslinele si toate verdeturile tocate marunt.
3. Curata si rade prin razatoarea fina radacina de hrean. Amesteca bine hreanul cu cele cinci linguri de ulei si doua de otet basamic. Subtiaza amestecul cu o lingura, doua de apa, adauga sare si piper.
4. Scurge cartofii fierti foarte bine de apa. Pune-i intr-un vas si cat sunt inca foarte fierbinti rastoarna sosul de hrean peste cartofi. Amesteca usor, astfel ca sosul sa intre in cartofi, iar acestia sa nu se sfarame. Cand sosul a intrat in cartofi, adauga amestecul cu ceapa, verdeturi si masline. Amesteca. Serveste salata calda, dupa ce ai pus deasupra toti fulgii de migdale.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: retete.eva
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response