Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata calda de paste penne cu legume

Iti propunem o salata deosebita, ideala pentru micile reuniuni cu prietenii. Nimeni nu va rezista gustului sau delicios!

Reteta salata calda de paste penne cu legume

Reteta salata calda de paste penne cu legume

Ingrediente salata calda de paste penne cu legume:

1. Paste Penne – 400 g.
2. Dovlecei – 2 buc.
3. Vinete (mici) – 2 buc.
4. Ardei (rosii, copti si decojiti) – 2 buc.
5. Rosii (cherry) – 400 g.
6. Ceapa – 4 buc.
7. Usturoi – 2 catei
8. Mozzarella – 18 bulgari
9. Ulei (de masline) – 100 ml.
10. Cimbrisor (maruntit) – o lingura
11. Busuioc – 4 frunze
12. Sare
13. Piper

Mod de preparare salata calda de paste penne cu legume:

1. Spala dovleceii si vinetele si taie-le in doua, apoi in felii groase de jumatate de centimetru. Curata cepele si usturoiul si toaca-le marunt. Taie ardeii in fasii fine.
2. Incalzeste doua linguri cu ulei in tigaie, pune usturoiul si ceapa sa se caleasca usor timp de 5 minute, dupa care scoate-le din tigaie. Adauga putin ulei, prajeste dovleceii tot cam 5 minute, scoate-i din tigaie, schimba uleiul si rumeneste vinetele. Dupa ce le scoti si pe acestea, pune rosiile la calit in restul de ulei, fara sa le faramitezi, scurge-le si aseaza-le deoparte.
3. Pune din nou in tigaie toate celelalte legume. Potriveste de sare si piper, presara cu cimbrisor, acopera si lasa sa se caleasca timp de 20 de minute, fara a pune capacul. Adauga rosiile in tigaie si continua inabusirea timp de alte 5 minute.
4. Intre timp, pune la fiert pennele in apa multa, cu sare, aproximativ 10 minute, dupa care scurge-le. Muta-le intr-o salatiera, stropeste-le cu putin ulei si amesteca. Adauga legumele fierte peste paste, amesteca, orneaza cu bulgari de mozzarella si frunze de busuioc, dupa care serveste cat este calda.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Response