Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci

Gustul acestui preparat te va uimi! Se obtin 6 portii.

Reteta salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci

Reteta salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci

Ingrediente pentru salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci:

1. Orez – o cana
2. Apa – 3 cani
3. Mazare – o cutie
4. Porumb – o cutie
5. Ciuperci – o cutie
6. Usturoi – un catel
7. Ceapa (de apa) – 2 buc.
7. Smantana (slaba) – 200 g.
8. Otet (balsamic) – o lingura
9. Verdeata
10. Nucsoara (proaspat macinata)
11. Sare
12. Piper
13. Ulei

Mod de preparare pentru salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci:

1. Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.
2. Taie ceapa de apa, pestisori fini. Asaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana, adaugand si un praf de sare. Adauga otetul balsamic.
3. Peste ceapa, pune mazarea scursa bine, porumbul si ciupercile, scurse, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins.
4. Adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat.
5. Scoate orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat, toarna peste el o jumatate de cana cu lapte dulce si amesteca-l usor, ca sa se desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte, excesul de lichid se va evapora.
6. Lasa orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana. Amesteca usor. Combina cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul. Se serveste rece.

Sfat: In loc de mazare, poti folosi fasole boabe fiarta, fasole verde, taiata bucatele, sau broccoli. Poti incerca o varianta cu buchetele de conopida in loc de porumb.  In plus, poti condimenta salata cu boia iute sau cu ardei iute, taiat fin. De asemenea, poti adauga bucatele de peste din conserva (preferabil, ton), dar, in acest caz, elimini din reteta ciupercile.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , ,

Leave a Response