Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata cuscus cu omleta de oua

Aceasta reteta de salata cuscus cu omleta de oua este pentru 6 persoane iar timpul de preparare este de 20 minute, timpul de coacere 5 minute si racirea 4 ore. Eu zic ca merita, pofta buna!

Reteta salata de cuscus cu omleta de oua

Reteta salata de cuscus cu omleta de oua

Ingrediente salata cuscus cu omleta de oua:

1. Cuscus – 200 g.
2. Oua – 4
3. Ceapa – 4 buc.
4. Dolveac – o buc.
5. Rosii – 3 buc.
6. Suc (de lamaie) – 3 linguri
7. Ulei (de masline) – 5 linguri
8. Patrunjel – o legatura
9. Menta – 3 fire
10. Busuioc – 2 fire
11. Sare
12. Piper

Mod de preparare salata cuscus cu omleta de oua:

1. Varsati cuscusul intr-o salatiera. Acoperiti-l cu apa rece si scurgeti-l imediat. Puneti la loc grisul in salatiera si afanati-l cu furculita. Stropiti-l cu suc ul de lamaie si 4 linguri de ulei de masline. Baza salatei e gata!
2. Adaugati rosiile si dovlecelul taiat cubulete, ceapa tocata marunt si ierburile maruntite.
3. Adaugati sare si piper dupa gust, acoperiti cu o folie de plastic si bagati la frigider timp de 4 ore.
4. Bateti ouale cu furculita intr-o farfurie cu sare, piper si sofran (daca e cazul, pentru mai multa culoare).
5. Incalziti o jumatate de lingura de ulei intr-o tigaie mica.
6. Coaceti jumatate din compozitie. Coaceti mai intai pe-o parte, apoi intoarceti omleta pentru a o coace si pe partea cealalta. Coaceti si a doua omleta din restul compozitiei.
7. Lasati sa se racesca, apoi taiati cubulete omletele.
8. In momentul servirii, verificati asezonarea grisului, incorporati omleta si presarati totul cu busuioc.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response