Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de cartofi cu file de pastrav afumat

Reteta aceasta de salata de cartofi cu file de pastrav afumat este pentru 4 persoane iar timpul de preparare este de 30 de minute + inca 30 pentru parinarea cartofilor. Timpul de coacere este de 7 minute asa ca, pofta buna!

Reteta salata de cartofi cu file de pastrav afumat

Reteta salata de cartofi cu file de pastrav afumat

Ingrediente salata de cartofi cu file de pastrav afumat:

1. Cartofi – 1 kg.
2. Vin (alb) – 2 linguri
3. Otet (de mere) – jumatate de dl.
4. Ceapa – o buc.
5. Castraveti (murati, in otet) – 2 buc.
6. Mere – o buc.

Pentru sos

1. Hrean (ras, proaspat) – o lingurita
2. Otet (de mere) – 2 linguri
3. Smantana – un dl.
4. Sare
5. Piper
6. Ulei (de floarea soarelui) – 2 linguri
7. Pastravi (afumat, file) – 4 buc.
8. Arpagic (proaspat) – o lingura

Mod de preparare salata de cartofi cu file de pastrav afumat:

1. Fierbeti cartofii in coaja, curatati-i cat sunt calzi si taiati-i in rondele de 4-5 mm.
2. Amestecati vinul alb cu otetul de mere si stropiti cartofii. Lasati-i la marinat treizeci de minute.
3. Curatati ceapa si taiati-o in lamele fine. Taiati castravetii murati in rondele si marul necuratat inpatru. Inlaturati casuta cu seminte, apoi taiati marul in fasii fine. Amestecati totul cu restulingredientelor deja pregatite.
4. Preparati sosul amestecand toate ingredientele si asezonati salata.
5. Taiati pastravul file in fasii groase de 2 cm. Adaugati-l salatei.
6. Garnisiti cu arpagicul verde taiat marunt.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , ,

Leave a Response