Salata de cartofi
Cand se pregateste aceasta salata de cartofi, se lasa ceapa verde si telina sa stea timp de 10 minute in ciorba de legume fierbinte – pentru a le incalzi fara a-si pierde gustul si pentru a ramane crocante.
Reteta salata de cartofi
Ingrediente salata de cartofi:
1. Cartofi (noi, cu coaja) – 600 g.
2. Telina (mare, taiata cuburi) – o buc.
3. Ceapa (verde, taiata cuburi) – jumatate de cana
4. Ciorba (de legume) – un sfert de cana
5. Ulei (de masline) – o lingura
6. Otet (aromat) – 3 linguri
7. Patrunjel (proaspat, tocat) – 3 linguri
8. Sare (de mare)
9. Piper
Mod de preparare salata de cartofi:
1. Se fierb cartofii pana cand devin moi.
2. In timp ce fierb cartofii, se amesteca ceapa verde si telina intr-un vas larg si se acopera cu ciorba fierbinte sau apa. Se lasa 10 minute, dupa care se adauga uleiul, otetul si mustarul.
3. Dupa ce s-au fiert cartofii, se scurg bine de apa, se taie in jumatati si se amesteca cu uleiul. Se adauga apoi patrunjelul, sarea de mare si piperul, dupa gust. Sugestie: Se servesc calzi, cu salata proaspata.
Sursa foto: stockfood