Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de cocos cu macrou afumat

Daca esti curajoasa si doresti sa incerci o salata exotica, te poftim sa pregatesti aceasta reteta, cu care iti poti rasfata si iubitul.

Reteta salata de cocos cu macrou afumat

Reteta salata de cocos cu macrou afumat

Ingrediente salata de cocos cu macrou afumat:

1. Boabe de fasole alba – o conserva (500 g.)
2. Fasole (verde) – 200 g.
3. Telina – o coada
4. File macrou afumat – 250 g.
5. Ulei (de masline) – 5 linguri
6. Otet (din vin) – 2 linguri
7. Fulgi (de nuca de cocos) – 100 g.
8. Sare
9. Piper

Mod de preparare salata de cocos cu macrou afumat:

1. Scurge fasolea boabe intr-o strecuratoare. Taie coditele si indeparteaza atele fasolei verzi, apoi fierbe-o timp de circa 12 minute intr-o oala mare cu apa clocotita, in care ai pus si un praf de sare. Scurge apoi fasolea, trece-o printr-un jet de apa rece si las-o din nou la scurs.
2. Curata cepele albe si taie-le subtire, pe lungime. Taie marunt coada de telina. Intr-o salatiera, pune la un loc fasolea verde, nuca de cocos, cepele albe taiate subtire si telina. Amesteca totul cu grija.
3. Prepara sosul: pune intr-un bol uleiul de masline, otetul din vin, un varf de sare si un praf de piper macinat. Omogenizeaza, toarna compozitia peste legume, in salatiera, si amesteca usor. Desfa fasii din fileul de macrou afumat, aseaza-le in centrul salatei si serveste.

Sfat: Poti inlocui fileul de macrou cu pui afumat, taiat subtire.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , ,

Leave a Response