Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de conopida

Clasica salata de conopida cu sos remoulad capata arome savuroase prin adaugarea de verdeturi.

Reteta salata de conopida

Reteta salata de conopida

Ingrediente pentru salata de conopida:

1. Conopida – o buc.
2. Oua fierte – 2 buc.
3. Albus – 1
4. Ulei – 125 ml.
5. Otet – 2 linguri
6. Mustar – o lingurita
7. Verdeturi proaspete – 2 linguri
8. Sare
9. Piper

Mod de preparare pentru salata de conopida:

1. Spalati cu grija conopida si desfaceti-o in buchetele.
2. Puneti buchetelele la fiert in apa cu sare si lasati-le pana devin moi.
3. Se prepara un sos remoulad astfel: Curatati ouale fierte, pasati galbenusurile si amestecati-le cu albusul unui ou crud. Sarati si apoi amestecati din nou. Adaugati jumatate din cantitatea de ulei. Cand sosul capata o consistenta cremoasa adaugati otetul sau zeama de lamaie si mustarul, apoi restul de ulei.
4. La final, tocati marunt albusurile fierte, puneti in sos verdeata si condimentati cu sare si piper. Acoperiti bucatelele de conopida cu sos.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response