Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de fasole cu piept de pui afumat

Dupa atata mancare satioasa de sarbatori, este cazul sa ‘bagam la inaintare’ o salata mai usoara, care merge la fix in aceasta perioada de refacere a organismului deja mult prea incercat. In 40 de minute vei putea pune pe masa o delicioasa salata cu fasole si piept de pui afumat! Sa nu ne spui ca membrii familiei tale nu au fost incantati de aceasta alegere, ca nu te credem! Pofta buna!

Reteta salata de fasole cu piept de pui afumat

Reteta salata de fasole cu piept de pui afumat

Ingrediente salata de fasole cu piept de pui afumat:

1. Piept de pui (afumat) – 400 g.
2. Fasole boabe (fiarta) – 250 g.
3. Fasole pastai (fiarta) – 250 g.
4. Ceapa (verde) – 10 fire
5. Rosii (cireasa) – 400 g.
6. Ulei – 4 linguri
7. Zeama (de lamaie) – 2 linguri
8. Zeama (de grapefruit) – 2 linguri
9. Zahar – jumatate de lingurita
10. Frunze verzi de telina
11. Alune – 50 g.
12. Sare
13. Piper

Mod de preparare salata de fasole cu piept de pui afumat:

1. Pieptul de pui afumat (fara pielita) se taie felii mici si subtiri; acestea se pun intr-un castron. Se adauga boabele si pastaile de fasole fierte.
2. Ceapa verde se curata, se spala si se taie inele de 3-4 cm, care se pun in castron impreuna cu rosiile cireasa, spalate si taiate in patru.
3. Uleiul, zeama de lamaie si de grepfrut, zaharul, sarea si piperul (mai mult) se bat intr-un castronel, cu un tel, pana se obtine un sos vinegret omogen.
4. Acesta se toarna peste componentele din castron si totul se omogenizeaza.
5. Salata se lasa minimum 15 minute, ca sa se patrunda gusturile, dupa care se poate servi, ornata cu frunze verzi de telina si presarata cu alune pisate mare.
Sugestie: Alaturi de aceasta salata se serveste paine de secara si un vin rosu (la temperatura camerei).

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response