Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de fasole cu sos de vin

Aceasta salata este atat o sursa impresionanta de elemente nutritive, cat si o gustare care se pregateste usor si rapid (deoarece legumele pot fi conservate) – cu toate ca se prepara din patru feluri de fasole. Pentru a avea un continut cat mai mic de sodiu, boabele de fasole din conserva trebuie uscate si salata sarata cu grija.
Servita pe o frunza de salata verde, constituie un pranz excelent.

Reteta salata de fasole cu sos de vin

Reteta salata de fasole cu sos de vin

Ingrediente salata de fasole cu sos de vin:

1. Fasole (rosie, fiarta) – o cana
2. Fasole (alba, fiarta) – o cana
3. Fasole (neagra, fiarta) – o cana
4. Fasole (verde, oparita) – 250 g.
5. Ceapa (rosie, tocata) – o buc.
6. Ardei (gras rosu, curatat si taiat cuburi) – o buc.
7. Patrunjel (proaspat, tocat) – 2 linguri

Pentru sos

1. Otet (din vin rosu) – un sfert de cana
2. Ciorba (de legume) – un sfert de cana
3. Vin (rosu, sec) – 3 linguri
4. Usturoi (tocat) – un catel
5. Ulei (de masline) – o lingura
6. Sare (de mare)
7. Piper

Mod de preparare salata de fasole cu sos de vin:

1. Se amesteca cu grija intr-un vas fasolea, ceapa, ardeiul si patrunjelul.
2. Se combina ingredientele din sos si se amesteca bine. Se toarna sosul peste fasole si se amesteca cu grija, dupa care se da la rece cel putin o ora, pentru ca aromele sa se amestece.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response