Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de fasole uscata

Ai nevoie de:

  • 400 g de fasole alba
  • 1 ceapa mare alba
  • 2-3 catei de usturoi
  • zeama de la 2 lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 fire de patrunjel verde
  • 1 fir de busuioc verde
  • sare
  • piper

Cum procedezi:

1. Se lasa fasolea sa se inmoaie de seara pana dimineata, in apa calduta. Dimineata se pune sa fiarba in 2-3 ape pentru a elimina toxinele
2. Dupa ce s-a fiert fasolea, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
3. Intr-un bol, se pun fasolea fiarta, ceapa si usturoiul tocate marunt si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
4. In salata de fasole se mai pune zeama de la o lamaie sau otet aromatic si uleiul de masline. Ingredientele se anesteca usor sa nu se zdrobeasca. Se orneaza cu busuioc sau cu patrunjel verde.

Timp de preparare: 80 minute

Reteta este pentru 4 portii.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response