Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de gogonele

Un alt mod in care poti pastra pentru iarna legumele. Combinatia este foarte buna simpla, pe paine prajita sau in salatele de cartofi, paste sau orez.

Reteta salata de gogonele

Reteta salata de gogonele

Ingrediente salata de gogonele:

1. Dovleci (mari) – 3 buc.
2. Gogonele – 1 kg.
3. Ardei (grasi, rosii) – 3 buc.
4. Frunze (de telina)
5. Usturoi – 3 catei
6. Otet – jumatate de l.
7. Zahar – o cana
8. Semnte (de mustar) – o lingura
9. Piper (boabe) – o lingurita
10. Sare

Mod de preparare salata de gogonele:

1. Spala si curata legumele. Toaca-le pe toate, dovlecelul bucatele, gogonelele feliute subtiri, ardeii fideluta sau in robotul de bucatarie.
2. Pune legumele toate intr-un vas si adauga trei linguri cu sare. Amesteca si asteapta sa lase suc.
3. Amesteca zaharul sau mierea cu otet si pune pe foc siropul.
4. Adauga usturoiul tocat fin si toate mirodeniile, iar la final frunzele de telina. Clocoteste totul cateva minute.
5. Siropul oparit rastoarna-l peste legumele puse cu sare.
6. Pune totul pe foc, amestecand usor, exact 15 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Pune compozitia in borcane, in raport egal legume si sos.
7. Pune capace si fierbe borcanele in bain-marie, 10 minute din momentul in care fierbe apa.

Sfat: Sunt foarte bune de mancat imediat si se pot pastra pana la sase luni.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: retete.eva
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response