Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de legume cu orez

Aceasta salata de legume cu orez poate fi un pranz sau o cina usoara, dar poate fi folosita si drept garnitura la cina. Se serveste cu paine prajita unsa cu usturoi sau cu paine din cereale. Pe langa modul de preparare extrem de usor si rapid, vei fi incantata sa descoperi cat de hranitoare si gustoasa este aceasta reteta!

Reteta salata de legume cu orez

Reteta salata de legume cu orez

Ingrediente salata de legume cu orez:

1. Orez (brun, fiert) – 3 cani
2. Ceapa (verde, taiata felii) – 4 buc.
3. Ridichi (taiate felii) – 4 buc.
4. Telina (mica, taiata cuburi) – 4 buc.
5. Dovlecel (mic, curatat si taiat cuburi) – o buc.
6. Masline (negre, uscate si taiate felii) – 5 buc.
7. Ienibahar (tocat) – 2 linguri
8. Mazare (verde, fiarta) – 3 sferturi de cana
9. Patrunjel (proaspat) – un sfert de cana
10. Otet (din vin rosu) – un sfert de cana
11. Ciorba (de legume) – un sfert de cana
12. Ulei (de masline) – 2 linguri
13. Usturoi (tocat) – un catel
14. Sare (de mare)
15. Piper
16. Salata (verde) – 12 frunze

Mod de preparare salata de legume cu orez:

1. Se amesteca intr-un vas mare orezul cu legumele si patrunjelul.
2. Separat, se amesteca otetul, ciorba, uleiul si usturoiul si se toarna peste legume.
Se potriveste gustul de sare de mare si piper si se amesteca compozitia. Se pune la rece sau se lasa la temperatura camerei, amestecand din cand in cand.
3. Se pun pe o farfurie 3 frunze de salata verde, iar deasupra se pun legumele.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response